artikel

Frisdrankindustrie VS beperkt schoolverkoop

Horeca

Amerikaanse frisdrankproducenten als Coca-Cola en PepsiCo beperken de verkoop van dranken met veel suikers op Amerikaanse scholen. Op basisscholen gaan zij hun automaten alleen nog vullen met water en vruchtensappen en op middelbare scholen wordt de verkoop van ongezonde dranken beperkt.

Dit hebben zij afgesproken met de American Beverage Association, de eigen branchevereniging. Met de afspraken lijken de concerns te willen voorkomen dat beperkingen via wetgeving worden opgelegd. In de Verenigde Staten gingen steeds meer stemmen op om de verkoop van frisdranken op scholen aan te pakken, omdat die zwaarlijvigheid onder kinderen in de hand zou werken. Obesitas onder kinderen is een groot probleem in de VS.

Terug naar nieuwsoverzicht

Reageer op dit artikel