artikel

Hotelinvesteringen De Boer Tenten op de tocht

Horeca

De oprichters en grootaandeelhouders van De Boer Tenten, de familie De Boer, wil weer de scepter zwaaien over het Alkmaarse bedrijf. De familie heeft aangekondigd op de aandeelhoudersvergadering een bod uit te brengen op het volledige aandelenkapitaal van de BV. Daarmee lijken investeringen van directeur Tesselaar in onder meer hotels komen te vervallen.

Tesselaar wil de omzet van De Boer Tenten van 60 miljoen euro in drie jaar tijd verdubbelen. Hij wil vooral meer gaan investeren in hotels, parkeergarages, studenten en supermarkten. Wanneer Klaas de Boer weer aan het bewind komt, lijkt het nagenoeg zeker dat Tesselaar het veld moet ruimen. Tesselaar was niet op de hoogte van het voornemen van de familie De Boer om een bod te doen en heeft contact gezocht met advocaten van zijn bedrijf.

‘We willen de financiële situatie en de resultaten van de onderneming zo snel mogelijk verbeteren door de huidige directie te vernieuwen, ons exclusief te richten op tentverhuur en de huidige vestigingsstructuur intact te laten’, aldus De Boer in een reactie op het ANP.

De Boer Tenten is met circa 325 medewerkers wereldwijd marktleider op het gebied van de verhuur van tenten en andere accommodatie. In juni hielden medewerkers van het bedrijf prikacties met als doel dat de nieuwe directie zou afzien van een koerswijziging en zich volledig zou blijven richten op de kernactiviteit, het verhuren van tenten voor evenementen. Kort voor de prikacties was Klaas de Boer uit onvrede met het beleid opgestapt als commissaris.

Terug naar nieuwsoverzicht

Reageer op dit artikel