artikel

Investeringsgroep neemt Bakker Bart over

Horeca

Investeringsmaatschappij Gilde is de nieuwe eigenaar van de 135 Bakker Bart-winkels. Gilde heeft maandag 15 augustus bekendgemaakt overeenstemming te hebben bereikt met het Italiaanse Barilla Holding, de huidige eigenaar van Bart’s Retail. Over de overnameprijs zijn geen mededelingen gedaan.

Bij Bart’s Retail, dat in Beuningen brood en snacks maakt en die via onder meer eigen franchisewinkels verkoopt, werken circa tweehonderd mensen. Volgens Rob Terstappen, directeur van Bart’s Retail, wil het bedrijf zich zowel in de bakkerijbranche als de foodservicemarkt verder ontwikkelen.

Gilde heeft al vaker geld gestoken in bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie, de bekendste voorbeelden zijn Koninklijke Peijnenburg, Inversco en DSM Bakery Ingredients. In 2002 is bakkerijgroep Kamps, waaronder de winkels vielen, voor 1,8 miljard euro in handen van Barilla gekomen. Het concern is producent en leverancier van pasta, pastasauzen, brood- en deegwaren, diepvriesmaaltijden en ijs. De verkoop van Bart’s Retail zou passen in het proces, waarbij Barilla Holding zijn niet-strategische activiteiten afstoot.

Terug naar nieuwsoverzicht

Reageer op dit artikel