artikel

Kwaliteit van kant-en-klare maaltijden beter

Horeca

De kwaliteit van kant-en-klare maaltijden is de afgelopen jaren drastisch verbeterd. Tot die conclusie komt de Consumentenbond. De maaltijden zijn hygiënisch vrijwel altijd in orde en bevatten steeds vaker voldoende groente.

De bond heeft nog wel kritiek op de totale voedingswaarde van veel maaltijden. Deze laat vaak te wensen over, zo blijkt uit het onderzoek. De Consumentenbond waarschuwt verder voor de nog altijd te grote hoeveelheid zout die wordt gebruikt bij Oosterse maaltijden.

Daarmee krijgen kant-en-klare maaltijden in Nederland een steeds betere reputatie. De afgelopen jaren stonden de maaltijden vooral slecht bekend, maar fabrikanten lijken hun lesje te hebben geleerd. Volgens de bond verbetert ook de smaak van de maaltijden.

Terug naar nieuwsoverzicht

Reageer op dit artikel