artikel

Proeven op drankenbeurs

Horeca

De Nederlandse drankenprofessionals ontmoeten elkaar op 11 en 12 september op de Dranken Pakket Expo 2005 in de Utrechtse Jaarbeurs. Oorspronkelijk een slijtersbeurs, maar de organisatie probeert zich de laatste jaren meer op de horeca toe te leggen.

Niet alleen slijters, ook producenten en importeurs zijn present, evenals cateraars, traiteurs en delicatessenhandelaren. Het randprogramma rust op twee pijlers: productkennis en proeven. Themapresentaties vinden onder meer plaats op het gebied van speciaalbieren, cocktails en malt whisky. Frank Jacobs, docent van de Wijnacademie, verzorgt workshops waarbij de combinatie van wijnen met gerechten centraal staat.
Zondag 11 september zal het gaan over wijnen die begeleid worden door zoete chocoladedesserts en over verschillende types sherry in combinatie met tapas, waarbij praktische ideeën aangereikt worden om de sherryomzet te stimuleren.
Op maandag 12 september vindt een wijnproeverij plaats onder de titel ‘Parels van de beurs’. Daarbij wordt een selectie gepresenteerd van bijzondere wijnen uit nog vrijwel onbekende wijngebieden, bijvoorbeeld in China.

Voor informatie: Promotion Projects, Amsterdam.
Tel. (020) 697 76 77.

Reageer op dit artikel