artikel

Ahold rondt verkoop Deli XL af

Horeca

Supermarktconcern Ahold heeft de verkoop van groothandelsbedrijf Deli XL aan het Zuid-Afrikaanse Bidvest afgerond. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend. De onderneming wil de definitieve verkoopprijs niet noemen.

Half juli meldde Ahold de groothandelaar in levensmiddelen voor ongeveer 140 miljoen euro te willen verkopen aan Bidvest, omdat het zich wil toeleggen op de detailhandel en het geld wil gebruiken om schulden af te lossen.

Bidvest is buiten zijn thuismarkt actief in het Verenigd Koninkrijk, Australië en Nieuw-Zeeland en zette vorig jaar 6,7 miljard euro om. De overnamesom bestaat uit contanten, terugbetaling van schuld aan Ahold en aanvaarde schulden.

Analisten merkten eerder op dat ze de overnamesom tegenvallend vinden. In de markt werd rekening gehouden met een prijs tussen de 150 en 200 miljoen euro. Bovendien is de schuld van Deli XL in de prijs verrekend.

Deli XL zette vorig jaar met 2100 personeelsleden 819 miljoen euro om in Nederland en België.

Terug naar nieuwsoverzicht

Reageer op dit artikel