artikel

Artisjok, te mooi om op te eten

Horeca

Ze zijn lekker, als je ervan houdt, maar eigenlijk zijn artisjokken ook heel decoratief en welbeschouwd te mooi om op te eten. Verwerk ze maar eens in een bloemstuk.

Materiaal

  • 1 hoge sierlijke vaas
  • 1 blok steekschuim
  • 1 artisjok
  • 3 bosjes lathyrus
  • 1 bos koraalvarenblad

Werkwijze:
Laat het steekschuim zich in ruim water volzuigen met water; nooit onderduwen want dan ontstaan er luchtbelletjes in het steekschuim.Zet het steekschuim in de vaas en plaats de artisjok in het midden. Steek de koraalvaren over de rand van de vaas in het steekschuim en bedek daarna het overgebleven steekschuim met de lathyrus.Lathyrus is als snijbloem erg mooi maar niet bijzonder sterk, dus als de bloemen na een aantal dagen zijn uitgebloeid, verwijder dan de lathyrus en steek nog eens andere bloemen in het stuk.

Reageer op dit artikel