artikel

Bokbierdag Zutphen weer op oude stek

Horeca

Zondag 9 oktober staat de binnenstad van Zutphen weer volledig in het teken van bokbier. Voor de 9e keer vindt dan de bokbierdag plaats. Een evenement dat de afgelopen jaren uitgroeide tot één van de drukst bezochte activiteiten van het land.

Volgens organisator Cor ten Barge kwamen er de afgelopen jaren gemiddeld 100.000 mensen naar de oude Hanzestad om er te genieten van een goed glas bokbier. ‘In de hele binnenstad staan 35 pagodetenten waar bokbier wordt getapt. Verder is er weer de traditionele optocht van oude bierwagens. Zelfs vanuit Brabant komen de mensen met bussen tegelijk naar ons toe.’ Ten Barge schat dat er jaarlijks tussen de 20- en 25000 liter bokbier wordt getapt. Niet alleen bij de tenten op straat, maar ook in de deelnemende cafés wordt het herfstbier dan volop geschonken.
Info op: www.bokbierdag.nl

Reageer op dit artikel