artikel

Brabantse hutspot met snoekbaarsfilet

Horeca

Ingrediënten:

 • 1,5 kg snoekbaarsfilet met vel
 • 1 kg Bintjes
 • 500 g ui
 • 500 g bospeen
 • 200 g sjalotten
 • 300 g zwartwortel
 • 200 geelpeen
 • 10 plakjes gerookt ontbijtspek
 • 4 dl room
 • 400 g roomboter
 • 1 dl olijfolie
 • 2 flesjes wit bier (La Trappe)
 • 1 citroen
 • 1 bos peterselie
 • peper, zout

Bereidingswijze:
Portioneer de snoekbaars en kruid met peper en zout. Snijd de bospeentjes, geelwortel en de helft van de zwartwortel in kleine stukjes en de (geschild) aardappelen in grove stukken. Snipper de uien en fruit ze licht aan in olijfolie.

Kook de aardappelen, uien en wortelstukjes gaar en maak op smaak met roomboter, peper en zout. Snijd helft van de peterselie heel fijn. Kook het witbier in met de grof gesneden sjalotten tot ongeveer een derde, voeg de room toe, nogmaals inkoken en pureren met staafmixer. Maak af met zout, peper, citroensaus. Monteer voor serveren met klontje boter.

Bak de plakjes spek in de oven krokant, snijd de rest van de zwartwortel in dunne plakjes en frituur die, evenals de overgebleven peterselieroosjes. Bak de vis in olie en gaar af in de oven. Maak het bord op.

Reageer op dit artikel