artikel

Cocaïne geëist in cateringontvoering

Horeca

De 37-jarige Claudia Melchers, eigenaresse van cateringbedrijf CMC, is in de nacht van woensdag op donderdag in Arnhem vrijgelaten. Dat heeft W. Woelders, chef van de recherche van de politie in Amsterdam, meegedeeld. Ze is ongedeerd.

Melchers werd op de Zypendaalseweg uit de auto gezet. Ze is op blote voeten naar het centraal station gelopen en vervolgens met een taxi – onder politiecontrole – naar Amsterdam vervoerd. In die periode heeft ze ook contact gehad met haar familie.

De ontvoerders hadden driehonderd kilo cocaïne geëist. Er is geen contact geweest met de ontvoerders en er is ook niets afgeleverd door de politie. Onduidelijk is waarom Melchers is vrijgelaten.

De dochter van industrieel en multimiljonair Hans Melchers werd maandagavond ontvoerd uit haar woning in Amsterdam Oud-Zuid. De ontvoerders hadden vooraf een zakelijke afspraak gemaakt. Melchers werd in een plastic kist gestopt en zeer waarschijnlijk in een bestelbus vervoerd. Alles wijst erop dat Melchers opgesloten heeft gezeten in het oosten van het land of in Duitsland.

De politie had zestig rechercheurs ingezet om Melchers te vinden. Ook verschenen verscheidene oproepen in de media, onder meer in het tv-programma Opsporing Verzocht. Het opsporingsteam is nog op volle sterkte op zoek naar de daders. Van de drie verdachten heeft de politie een beperkt signalement. Het zou gaan om twee Zuid-Amerikaanse mannen, van wie een opvallend roze overhemd droeg, en een negroïde man. De verdachten spraken Engels met Melchers.

Claudia Melchers is eigenaar van Cateringbedrijf CMC (Claudia Melchers Catering), gevestigd aan de Jan van Eijkstraat 4 in Amsterdam. Ze runt het bedrijf samen met haar zakenpartner Hubert Verheij, die als souschef werkt bij CMC. Melchers staat bekend als een zeer goede kok. Claudia Melchers en Bert Verheij leerden elkaar kennen in de Amsterdamse studentenwereld.

Vanochtend berichtte De Telegraaf dat de ontvoering in een e-mail al was aangekondigd. De e-mail werd vorige week verstuurd aan de website Kleintje Muurkrant, een maandblad op internet dat zich afzet tegen de verrechtsing van de maatschappij.

Terug naar nieuwsoverzicht

Reageer op dit artikel