artikel

De Wachtkamer 3e klasse, Vogelenzang

Horeca

Ruim een halve eeuw geleden stapte de laatste passagier uit bij het treinstationnetje van Vogelenzang. Tegenwoordig zitten er drie bedrijven in dit monumentale pand langs de Leidsevaart. De nieuwste aanwinst is De Wachtkamer 3e klasse, een ontbijt- en lunchgelegenheid die gerund wordt door Julie Hannema (r) en Alexandra Lindeman. Zij lieten hun deel van het […]

Ruim een halve eeuw geleden stapte de laatste passagier uit bij het treinstationnetje van Vogelenzang. Tegenwoordig zitten er drie bedrijven in dit monumentale pand langs de Leidsevaart. De nieuwste aanwinst is De Wachtkamer 3e klasse, een ontbijt- en lunchgelegenheid die gerund wordt door Julie Hannema (r) en Alexandra Lindeman. Zij lieten hun deel van het oude station renoveren met originele stationsvloeren en houten banken.
Ook de veranda werd nieuw aangebouwd, maar de authentieke stijl is gehandhaafd. Helemaal origineel zijn de lambrizering en de gebakken tegeltjes ‘3e klasse’ boven de houten entreedeuren. Wel werd een moderne keuken in het oude etablissement geplaatst.

De lunchkaart vermeldt o.a. een kaasplankje, broodjes, salades, carpaccio en soep. De taarten, cakes en scones worden terplekke gebakken. Julie Hannema, die zichzelf een gepassioneerd taartenbakster noemt, zal vanaf september baklessen aan particulieren verzorgen in De Wachtkamer 3e klasse. Haar partner Alexandra Lindeman heeft volop ervaring in de horeca en cateringwereld. Het terras onder de veranda is ook in de winter open.

Leidsevaart 36
Tel. (023) 584 20 78
www.dewachtkamer3eklasse.nl. Capaciteit: 30 zitplaatsen; terras 15.
Prijsindicatie: koffie vanaf €1,70; taartpunt €2,50; lunches vanaf €4,-.
Geopend di t/m za 10.00 tot 17.00 uur.

Reageer op dit artikel