artikel

Drentse koolraapstamppot met speklapjes

Horeca

Ingrediënten:

 • 1 kg aardappelen
 • 1 kg koolraap
 • 500 g kastanjechampignons
 • 10 speklapjes met zwoerd van 125 g
 • 100 g roomboter
 • 200 g Leidse boerenkaas, geraspt
 • 250 ml Bulgaarse yoghurt
 • 50 g kruidenboter
 • 10 g mosterd
 • 1 bos bieslook
 • peper, zout

Bereidingswijze:
Snijd de aardappelen en de koolraap in stukken, kook ze gaar en stamp ze. Roer 3/4 van de kaas, 3/4 van de yoghurt en 3/4 van de bieslook (fijngeknipt) door de stamppot. Maak op smaak met zout en peper. Snijd de champignons in vieren. Verhit de kruidenboter in een koekenpan en bak de champignons daar in . Maal er peper boven. Verwarm de grill. Smeer de speklapjes in met mosterd en bak ze in de roomboter in de koekenpan. Maar twee platte torentjes van de stamppot op een bord. Leg de geraspte kaas erop en gratineer onder de grill. Maak het bord op.

Reageer op dit artikel