artikel

Een tropische verrassing

Horeca

Een volwassen en rijpe ananas is heerlijk om te eten maar ook prachtig om te zien en bijzonder decoratief. De nog niet volgroeide ananas, als bloem, is ook het bekijken waard en goed in bloemstukken te gebruiken.

Materiaal

  • 1 platte schaal op voet;
  • kling
  • kunststof steker
  • 1 blok steekschuim
  • 1 grote ananas
  • 3 grote satéstokken
  • 5 strelitziabladeren
  • krammen
  • 5 kleine bloemananasjes op steel
  • 5 papavers

Werkwijze:
Laat het steekschuim zich in ruim water goed volzuigen (niet onderduwen). Zet de ananas op 3 stokken en buig de uiteinden iets naar elkaar toe op het moment dat u de ananas in het steekschuim zet. Door de spanning die nu ontstaat omdat de stokken in hun oorspronkelijke positie terug willen, blijft de zware ananas toch goed vast op het steekschuim staan. Leg nu de strelitziabladeren in een leuke compositie op het steekschuim en kram ze vast. Papavers en kleine bloemananasjes maken dit stuk compleet.

Reageer op dit artikel