artikel

Kruidenier nieuwe eigenaar Karsten Horeca

Horeca

Kruidenier Foodservices neemt Karsten Horeca Grootverbruik over. Eigenaar Peter Karsten verkoopt zijn aandelen stapsgewijs aan de Kruidenier Groep in Rotterdam. Met de overname ontstaat een nieuwe Nederlandse groothandelsgroep met een jaaromzet van ruim 300 miljoen euro.

De 60-jarige Karsten blijft voorlopig als adviseur aan de onderneming verbonden. De verkoopplannen zijn donderdag bevestigd door Peter Kruidenier. De twee partijen zijn sinds maart van dit jaar met elkaar in gesprek over een overname. ‘We zijn de afgelopen jaren hard gegroeid en hebben nu behoefte aan meer opslag en vervoer. Karsten is een goede aanvulling voor ons. Zij zijn actie in de horeca- en zorgsector, wij de catering en de zorg’, aldus Kruidenier in Het Financieele Dagblad.

Met de overname ontstaat de vierde grootste groothandel van het land. Makro is de nummer één met 1.394 miljoen euro omzet per jaar, gevolgd door Sligro Foodservice (981 miljoen euro) en Deli XL (819 miljoen euro). De Kruidenier Groep is goed voor een jaarlijkse omzet van 200 miljoen euro, Karsten voor 100 miljoen euro.

Terug naar nieuwsoverzicht

Reageer op dit artikel