artikel

Ontvoerde cateraar zat vast in Landal Greenparks

Horeca

Cateraar Claudia Melchers is door haar ontvoerders drie dagen vastgehouden op het bungalowpark van Landal Greenparks in het Gelderse Braamt, nabij Doetinchem. Dat hebben verslaggevers van De Gelderlander ontdekt. De krant toont foto’s van de plek waar eigenaresse van cateringbedrijf CMC verbleef.

Justitie heeft dinsdag de verblijfplaats bevestigd. De achtpersoonsbungalow met huisnummer 222 werd in week 36 (maandag 5 september) voor drie weken gehuurd. Claudia Melchers werd maandag 12 september uit haar woning in Amsterdam ontvoerd. De huurders zouden afgelopen maandag uitchecken.

Melchers werd gevangen gehouden in een slaapkamer op de bovenverdieping aan de achterzijde. De kamer van de miljonairsdochter keek uit op weilanden met paarden en verderop een landhuis met een rieten kap. Voor het douchen werd de gegijzelde Amsterdamse naar beneden begeleid, zo vertelde ze zelf aan de politie. De badkamer bevindt zich naast de voordeur.

De vakantiewoning in Braamt werd afgelopen vrijdag uitgebreid onderzocht door de technische recherche van het korps Amsterdam-Amstelland. Maandag ging het onderzoek verder.

Volgens buren hebben ‘Zuid-Amerikaanse types’ het huisje bewoond. Zeer waarschijnlijk waren dat drie mannen en twee vrouwen, waarvan één vloeiend Nederlands sprak.

De 37-jarige Melchers werd maandag 12 september ontvoerd uit haar huis in Amsterdam, waar ze ook haar cateringbedrijf heeft. In een brief eisten de ontvoerders 300 kilo cocaïne in ruil voor haar vrijlating. Melchers werd na twee dagen vrijgelaten in Arnhem. Familie en justitie ontkennen dat aan de eis van de ontvoerders is voldaan.

Terug naar nieuwsoverzicht

Reageer op dit artikel