artikel

Ontvoering cateraar Melchers vol raadsels

Horeca

Raadsels overheersen na de vrijlating van cateraar Claudia Melchers. De ontvoerders eisten driehonderd kilo cocaïne, maar die is volgens politie en familie niet overhandigd. Waarom de eigenaresse van cateringbedrijf CMC toch is vrijgelaten, is volkomen onduidelijk.

Het rechercheteam van de politie blijft ook na de vrijlating van Melchers op volle sterkte. Met zestig man wordt gezocht naar de ontvoerders, vermoedelijk twee Zuid-Amerikaanse mannen en een negroïde man. De politie heeft een beperkt signalement, maar concrete sporen ontbreken.

De dochter van industrieel en multimiljonair Hans Melchers werd maandagavond ontvoerd uit haar woning aan de Jan van Eijckstraat in Amsterdam Oud-Zuid. De ontvoerders hadden eerder die avond gebeld om een afspraak te maken in verband met haar cateringbedrijf CMC (Claudia Melchers Catering). Eenmaal aangekomen, werd duidelijk dat zij andere bedoelingen hadden. Melchers werd in een plastic kist gestopt en zeer waarschijnlijk in een bestelbus vervoerd.

Alles wijst erop dat Melchers opgesloten heeft gezeten in het oosten van het land of in Duitsland. Zij hoorde volgens eigen zeggen regelmatig een Duitse zender en herkende het gesproken dialect als een dialect uit het oosten van het land.

In de nacht van woensdag op donderdag werd de 37-jarige cateraar in Arnhem ongedeerd vrijgelaten. Melchers werd op de Zypendaalseweg uit de auto gezet. Zonder schoenen aan haar voeten is ze naar het centraal station gelopen en vervolgens met een taxi – onder politiecontrole – naar Amsterdam vervoerd. In die periode heeft ze ook contact gehad met haar familie.

In het huis van Melchers werd een Engelstalig briefje achtergelaten, waarin stond dat driehonderd kilo cocaïne werd geëist voor haar vrijlating. Dit heeft de Amsterdamse zelf verklaard. De straatwaarde van een dergelijke hoeveelheid is ongeveer vijftien miljoen euro. Volgens de politie hebben de ontvoerders haar niet verteld waarom ze was ontvoerd.

Waarom juist cocaïne is geëist, is ook nog onduidelijk. Specialisten bij de politie hebben het vermoeden dat in de nabije omgeving grootschalige handel in verdovende middelen plaatsvindt. Dat meldt de Volkskrant. De krant schrijft dat de specialisten van de politie niet betrokken zijn bij het onderzoek naar de ontvoering. Bovendien stellen zij dat de ontvoering niet het werk is van ‘kleine jongens’.

Ook over de reden voor de vrijlating tast de politie nog in het duister. Familie en politie hebben geen contact gehad met de ontvoerders en (dus) ook geen cocaïne overhandigd. Wellicht zijn de ontvoerders geschrokken van de media-aandacht die gepaard is gegaan met de ontvoering. Erg waarschijnlijk is dit tegelijkertijd ook weer niet, er heeft immers nog nooit een ontvoering plaatsgevonden zonder dat dit publiciteit opleverde.

Claudia Melchers is eigenaar van Cateringbedrijf CMC (Claudia Melchers Catering), gevestigd aan de Jan van Eijkstraat 4 in Amsterdam. Ze runt het bedrijf samen met haar zakenpartner Hubert Verheij, die als souschef werkt bij CMC. Melchers staat bekend als een zeer goede kok. Claudia Melchers en Bert Verheij leerden elkaar kennen in de Amsterdamse studentenwereld.

Terug naar nieuwsoverzicht

Reageer op dit artikel