artikel

Parkdirecteur verrast over verblijfplaats ontvoerde cateraar

Horeca

Parkdirecteur D. Jansen van Landal Greenparks Stroombroek in het Gelderse Braamt zegt volledig verrast te zijn over het nieuws dat de ontvoerders van cateraar Claudia Melchers twee dagen en nachten verbleven in zijn park.

Volgens Jansen huurden de ontvoerders het huisje vanaf 5 september voor een periode van drie weken. Hij kan geen beschrijving geven van de ontvoerders. De parkdirectie heeft het door de ontvoerders opgegeven adres doorgespeeld aan de politie.

Dinsdagochtend meldde De Gelderlander en het Algemeen Dagblad dat Claudia Melchers in huisje 222 in het bungalowpark nabij Doetinchem verbleef. Afgelopen vrijdag kwam de recherche achter de verblijfplaats en begon een grondig onderzoek. Achter de dichte gordijnen van het huisje is duidelijk dat de forensische onderzoekers de boel binnenstebuiten hebben gekeerd.

De bungalow is één van de meer afgelegen huisjes op het park, maar dat is volgens parkdirecteur Jansen toeval. Toen de ontvoerders het huisje boekten, was 87 procent van het park bezet. Er was dus weinig keus, aldus Jansen tegenover het ANP. Jansen verwacht dat bungalow 222 na een grote schoonmaakbeurt weer gewoon voor verhuur beschikbaar is.

De 37-jarige Melchers werd maandag 12 september ontvoerd uit haar huis in Amsterdam, waar ze ook haar cateringbedrijf CMC heeft. In een brief eisten de ontvoerders 300 kilo cocaïne in ruil voor haar vrijlating. Melchers werd na twee dagen vrijgelaten in Arnhem. Familie en justitie ontkennen dat aan de eis van de ontvoerders is voldaan.

Terug naar nieuwsoverzicht