artikel

Verdachte cateringontvoering bridgekennis Melchers

Horeca

De op Curaçao opgepakte Lorenzo M., die wordt verdacht van de ontvoering van cateraar Claudia Melchers, blijkt een bekende te zijn van de eigenaresse van het cateringbedrijf CMC. M. speelt op dezelfde bridgeclub als Melchers en behoort indirect tot de vriendenkring, zo meldt De Telegraaf.

Naast de aanhouding van Lorenzo M. pakte de politie op het Antilliaanse eiland nog een verdachte op, de 37-jarige Wong Loi S. De eerder deze week in Laag-Keppel opgepakte verdachten zijn wegens gebrek aan bewijs vrijgelaten. Het zou hierbij gaan om twee vrouwen, waarvan één een echtgenote is van Izaan M., de neef van Lorenzo M.

Volgens haar advocaat Cees Korvinius zou Anita van H. zijn opgepakt, omdat haar naam was gebruikt bij de boeking van het vakantiehuisje waar Melchers twee etmalen werd vastgehouden. Van H. zou in scheiding liggen met Izaan M. en nauwelijks nog contact met hem hebben. Korvinius laat in het Algemeen Dagblad weten dat een forse schadevergoeding wordt geëist wanneer Van H. officieel geen verdachte meer is.

Kort na de ontvoering maakte de politie bekend dat de daders uit een ‘kleine kring rond de familie’ zouden komen. Toen Melchers werd vrijgelaten van haar ontvoeringplek bij Landal GreenParks Stroombroek in Braamt, reisde Lorenzo M. plots af naar de Antillen. Hij werd daarbij geschaduwd door een observatieteam van de Amsterdamse politie. Gisteravond werd M. gearresteerd in Willemstad.

Lorenzo M. speelde regelmatig bridge met zowel Claudia Melchers als haar vriend Bert Verheij. Dit gebeurde op bridgeclub Het Hok. De verdachte is geen lid van deze club, maar speelde er zo nu en dan wel wedstrijden. Op de avond van de ontvoering speelde Lorenzo M. nog bridge met de huisvriend van Claudia Melchers, Floris Nijland. Sinds afgelopen maandag kwam M. niet meer opdagen bij de bridgeclub.

Hans Melchers, de vader van de ontvoerde cateraar, heeft tegen de redactie van Radio 1 gezegd Lorenzo M. nauwelijks te kennen. Volgens de vermogende Melchers heeft zowel Claudia als hijzelf nooit tegen Lorenzo M. gebridged. Melchers vindt het dan ook onzin om de verdachte een ‘bridgevriend’ te noemen, zoals diverse media vanochtend melden.

Cateraar Claudia Melchers werd 12 september door drie mannen ontvoerd uit haar woning in Amsterdam. De daders vroegen 300 kilo cocaïne in ruil voor haar vrijlating. Melchers werd na ruim 48 uur vrijgelaten in Arnhem. Vader Hans Melchers loofde maandag nog een beloning van 1 miljoen dollar uit voor tips die zouden leiden tot de aanhouding van de ontvoerders. Via de dinsdagochtend geopende tiplijn kwamen woensdag tientallen tips binnen. Ook de politie kreeg ongeveer tachtig tips over deze zaak.

Terug naar nieuwsoverzicht

Reageer op dit artikel