artikel

Ziekenhuis Viecuri besteedt warme maaltijd uit aan cateraar

Horeca

Ziekenhuis VieCuri gaat de bereiding van de warme maaltijden uitbesteden aan een cateraar. Dit leidt volgens de Venlose instelling tot een beduidend ruimere menukeuze, een kortere besteltijd en maaltijden die langer warm blijven.

Het ziekenhuis denkt met de uitbesteding ongeveer honderd- tot tweehonderdduizend euro te kunnen besparen, zo schreef dagblad De Limburger. Patiënten kunnen binnenkort kiezen uit vier voorgerechten, vijf hoofdgerechten, vier pasta-, rijst of aardappelvarianten, vijf bijgerechten en vijf toetjes.

Welke cateraar de opdracht krijgt, is nog niet bekend. Op dit moment zijn daarover gesprekken gaande.

De bestaande keuken blijft de broodmaaltijden bereiden en wordt verantwoordelijk voor het nieuwe personeels- en bezoekersrestaurant, dat in 2007 wordt gebouwd. Patiënten kunnen daar straks overigens ook hun maaltijd nuttigen.

Terug naar nieuwsoverzicht

Reageer op dit artikel