artikel

Zomerkoninkjes

Horeca

Aardbeien; ze zijn er het hele jaar door, maar alleen de mooist gekroonde verdienen de naam zomerkoninkjes ten volle. Gebruik ze eens als decoratie, bijvoorbeeld op een dessertbuffet of gewoon zomaar ergens in het restaurant. Een decoratie als deze kan heel lang dienst doen, omdat de aardbeien en de bloemen snel en gemakkelijk ververst kunnen worden.

Materiaal:

  • een vierkante schaal
  • kussentjesmos (Grimmia pulvinata)
  • hertshooibessen (Hypericumbessen)
  • gerbera’s
  • waterbuisjes
  • aardbeien

Werkwijze:
Leg het kussentjesmos op de schaal en zorg dat een brede rand van de schaal goed zichtbaar blijft. Vul de waterbuisjes met water en plaats de dop erop. Steek de bloemen door het gat van de dop en leg de buisjes onder het mos. Ook roosjes kunnen voor dit werkstuk prachtig gebruikt worden. Steek hier en daar wat bessen en leg als laatste de aardbeien op het mos. Slechts 15 minuten werk, veel langer plezier.