artikel

Broodjes Amsterdamse ambtenaren naar daklozen

Horeca

Amsterdam gaat bekijken of broodjes, taartjes en koekjes die overblijven van vergaderingen en evenementen in het stadhuis, naar daklozen kunnen gaan. Verantwoordelijk wethouder Maij gaat een rondje maken langs maatschappelijke instellingen om de belangstelling te peilen, zei ze in antwoorden op vragen van de Socialistische Partij (SP).

De SP had vernomen dat na afloop van een gemeentedag op 1 oktober een groot aantal broodjes en stukjes taart in de prullenbak was verdwenen.

‘Het is niet de bedoeling dat eten wordt weggegooid’, zei Maij, die meteen te kennen gaf met handen en voeten aan wetten te zijn gebonden. ‘Zo mag je voedsel dat langer dan twee uur ongekoeld is, niet verder meer gebruiken.’ Alleen als de gemeente rekening houdt met de regels, kan de wethouder hier iets aan doen. ‘Kan de gemeente het eten dan niet nog een tijdje in de koelkast houden?’, vroeg SP-fractieleider R. Alberts zich af.

Het Leger des Heils in Amsterdam is enthousiast over het idee, liet directeur H. Dijkstra weten. ‘We hebben het eten graag voor de dag- en nachtopvang.’ Maar dan wel als de gemeente zich aan de hygiëneregels houdt, die volgens het Leger des Heils wel ‘een beetje zijn doorgeslagen. We willen niet het risico lopen dat we de Keuringsdienst van Waren op onze nek krijgen.’

Terug naar nieuwsoverzicht

Reageer op dit artikel