artikel

Claimbrief gericht aan partners ontvoerde cateraar

Horeca

De ontvoerders van cateraar Claudia Melchers van het cateringbedrijf CMC in Amsterdam hebben hun claimbrief niet gericht aan haar vader multimiljonair Hans Melchers, maar aan drie partners: haar vriend Bert Verheij, haar ex-vriend Jan Venekamp en bridgevriend Floris Nijland.

Het Algemeen Dagblad toonde donderdag een kopie van de volgens de krant oorspronkelijke claimbrief. Het AD zegt niet hoe het aan de brief komt. De brief is opgesteld in het Engels. De voornamen van het drietal vrienden staan duidelijk in de aanhef van de brief, hoewel twee ervan verkeerd zijn gespeld. Aan het eind van de brief wensen de ontvoerders de ontvangers ‘sterkte’.

De ontvoerders maken onder meer hun eis van 300 kilo cocaïne kenbaar en stellen dat daarover geen onderhandeling mogelijk is. Ze vragen juist om cocaïne, omdat die niet op te sporen is. Ze waarschuwen de politie buiten de zaak te houden, ‘anders zien jullie haar niet terug’.

De Antilliaanse verdachte Lorenzo M. speelde op de avond van de ontvoering bridge met zowel Verheij als Nijland. Met Venekamp zou hij aan een nieuwe spelmethode voor bridge werken.

De politie is nog op zoek naar de eveneens Antilliaanse Izaan M. Twee andere Antillianen, Patricio W. en Quentin W., zitten vast voor hun vermeende aandeel in de ontvoering. Quentin W. zou een volledige bekentenis hebben afgelegd, waarin hij zichzelf, Patricio W. en Izaan M. als medeplichtigen aanwijst. Izaan M. zou het brein zijn geweest.

Terug naar nieuwsoverzicht

Reageer op dit artikel