artikel

Drankjes

Horeca

Bloederige Ogen Drank Benodigdheden: Radijzen, evenveel olijven en tomatensap Ontdoe eerst de radijzen van hun schil maar doe dit niet volledig. Behoud enkele dunne streepjes rode schil. Dit zijn dan net bloedvaten. Maak nu met de tip van een mes voorzichtig een klein gaatje in elke radijs dat de grootte heeft van een olijf. Vervolgens […]

Bloederige Ogen Drank Benodigdheden:
Radijzen, evenveel olijven en tomatensap

Ontdoe eerst de radijzen van hun schil maar doe dit niet volledig. Behoud enkele dunne streepjes rode schil. Dit zijn dan net bloedvaten. Maak nu met de tip van een mes voorzichtig een klein gaatje in elke radijs dat de grootte heeft van een olijf. Vervolgens doet u een groene olijf in elke radijs. Totslot doet u nu elke radijs-oogbal in water en vriest u deze in tot een ijsblokje. Vul totslot een glas met tomatensap en doe daar de ijsblokjes in.

Drakenpies CocktailBenodigdheden:
Siroop (rood of groen), een glas en een rietje, stukjes sinaasappel, appel en citroen.

Meng de siroop met water. Vul het glas met deze rode of groene limonade. Rood stelt bloed voor en groen is net drakenpies. Haal de schil van een stukje sinaasappel af. Snij dit in hele kleine stukjes (draadjes) en stop dit bij je glas. De stukjes fruit duw je vast op het randje van het glas. Haal de schil van een stukje sinaasappel af. Snij dit in hele kleine stukjes (draadjes) en stop dit bij je glas.

Griezel Bowl Benodigdheden:
2 liter jus d’orange 1/2 liter water 3 dl. grenadine wat blauwe en groene levensmiddelenkleurstof, ijsblokjes, 1 huishoudhandschoen en rozijnen.

Mix de jus d’orange, het water en de grenadine samen met wat blauwe en groene levensmiddelenkleurstof. De hoeveelheid met je zelf beoordelen. Maak ijsklontjes en doe in de bakjes rozijnen. Vries de ijsblokjes in dan heb je het effect van insecten in de blokjes Neem een nieuwe onbeschadigde huishoudhandschoen, spoel hem goed uit en vul hem met water. Draai het open eind goed dicht en sluit af met een dik elastiek of goed touw, en leg de handschoen in de diepvries. Mix de jus d’orange en het water goed door elkaar en doe er de kleurstoffen bij, totdat het mengsel een gifgroene kleur heeft gekregen.Voordat de gasten komen, of voor gebruik, haal de handschoen uit de diepvries en haal voorzichtig de handschoen van de ijshand af. en leg hem in de bowl. Serveer de drank met de ijsblokjes in ruime glazen.

Reageer op dit artikel