artikel

Gegrilde zalm met mosterdsaus

Horeca

Ingrediënten:4 moten zalm van 200 gram (ca. 2½ cm dik)2 eetlepels citroensap2 eetlepels zonnebloemolie of 50 gram gesmolten boter1 citroenmosterdsaus:4 eetlepels Dyon-mosterd3 dl slagroom of schenkbare crème fraîche½ theelepel witte basterdsuiker of honing1 eetlepel witte wijnazijn of citroensappeper en zout Bereiding:Spoel de zalmmoten af onder koud stromend water en dep ze droog. Besprenkel ze met […]

Ingrediënten:
4 moten zalm van 200 gram (ca. 2½ cm dik)
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels zonnebloemolie of 50 gram gesmolten boter
1 citroen
mosterdsaus:
4 eetlepels Dyon-mosterd
3 dl slagroom of schenkbare crème fraîche½
theelepel witte basterdsuiker of honing
1 eetlepel witte wijnazijn of citroensap
peper en zout

Bereiding:
Spoel de zalmmoten af onder koud stromend water en dep ze droog. Besprenkel ze met citroensap. Verwarm de grill voor en vet het grillrooster in. Bestrooi de vismoten met peper en zout, leg ze op het rooster en bestrijk de bovenkant met olie of gesmolten boter. Plaats het rooster onder de grill, 10 cm van de warmtebron en bak de zalm 4-5 minuten aan elke kant. Bestrijk de moten opnieuw met olie of boter wanneer ze omgedraaid worden. Verwarm intussen de ingrediënten voor de mosterdsaus. Laat de saus al kloppend zachtjes koken totdat deze iets dikker wordt. Leg de gegrilde zalm op voorverwarmde borden. Schep er iets mosterdsaus over en garneer met partjes citroen. Serveer er worteltjes en gekookte krieltjes met peterselie bij.

Reageer op dit artikel