artikel

Hartige zalmtaart

Horeca

Ingrediënten:1 groot blik zalm (ca. 400 g) 1 potje geroosterde paprika (ca. 400 g) 4 eieren 2 dl crème fraîche of Room Fris 2 eetlepels fijngehakte peterselie zout, peper 50 g boter 6 ontdooide vellen filodeeg (diepvries) Bereiding:Verwarm de oven voor op 180ºC. Laat het blikje zalm uitlekken, verwijder eventuele graatjes en verdeel de vis […]

Ingrediënten:
1 groot blik zalm (ca. 400 g)
1 potje geroosterde paprika (ca. 400 g)
4 eieren
2 dl crème fraîche of Room Fris
2 eetlepels fijngehakte peterselie
zout, peper
50 g boter
6 ontdooide vellen filodeeg (diepvries)

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180ºC. Laat het blikje zalm uitlekken, verwijder eventuele graatjes en verdeel de vis in stukjes. Laat de geroosterde paprika’s uitlekken en snijd ze in dunne reepjes. Meng de eieren met de crème fraîche, de peterselie, een snufje zout en wat peper. Vet een taartvorm (22-24 cm doorsnede) in met wat boter. Leg de filodeegvellen op elkaar in de taartvorm (ze mogen over de rand hangen). Leg de zalmstukjes en de reepjes geroosterde paprika in de taartvorm en giet het eimengsel erover. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 30 minuten gaar en goudbruin. Serveer de taart warm.

Wijntip:
Alsace Riesling, droge, zuivere witte wijn. Gastronomische wijn bij uitstek.

Reageer op dit artikel