artikel

Hoofdverdachte cateringontvoering in Brazilië

Horeca

De hoofdverdachte van de ontvoering van cateraar Claudia Melchers zit zeer waarschijnlijk in het Zuid-Amerikaanse Brazilië. Dat blijkt uit een uitgelekte verklaring van een eerder op Curaçao opgepakte verdachte Quentin W.

Volgens Quentin W. is Izaan M het brein achter de ontvoering van de eigenaresse van het Amsterdamse cateringbedrijf CMC. Quentin zegt in het Algemeen Dagblad geronseld te zijn door Izaan M. om mee te doen met de ontvoering. De politie is een grote zoektocht gestart naar Izaan M. Wanneer Izaan M. wordt opgepakt, denkt Justitie de zaak rond te hebben.

Over het motief van de cateringontvoering is nog geen duidelijkheid. Voor zover bekend heeft Izaan M. een flinke belastingschuld. Uit de verklaring van Quentin W. blijkt verder dat Claudia Melchers vrijwillig met haar ontvoerders meeging, op voorwaarde dat haar kinderen ongedeerd zouden blijven. Ze zou hebben gezegd dat haar vader wel losgeld zou betalen.

Het Openbaar Ministerie wil geen commentaar geven op het bericht in het Algemeen Dagblad. Bekend is dat het uitleveren van de voortvluchtige Izaan M. op problemen kan stuiten, wanneer hij daadwerkelijk in Brazilië verblijft. Nederland heeft namelijk geen uitleveringsverdrag met Brazilië. Wel is het mogelijk via een omslachtige constructie via een Braziliaanse rechter daders uit het Zuid-Amerikaanse land te krijgen. Hier gaat wel een lange ambtelijke weg aan vooraf.

Terug naar nieuwsoverzicht

Reageer op dit artikel