artikel

Kookwedstrijden op topniveau

Horeca

Van 31 oktober tot en met 3 november vindt de Horeca Vakbeurs Brabant plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. Naast het aanbod van de 250 exposanten is er een randprogramma. Maandag 31 oktober staat in het teken van het leermeestersoverleg. Ruim 300 leermeesters praten op een symposium over de opleidingspraktijk in de horeca. Dinsdag 1 november strijden koks om de Zilveren Garde 2005. De kookwedstrijden beginnen om 14.00 uur en zijn toegankelijk voor publiek.

De volgende dag, 2 november, staan de Zilveren Champignon en De Contente Mens op het programma. Deze wedstrijd in teamverband voor topkoks en gastheren/-vrouwen speelt zich af tussen 14.00 en 21.00 uur in de Kempenhal. Chef-kok Peter Zandboer, patron-cuisinier van Het Huys van Voskens in Tilburg, heeft hier op organisatorisch gebied de touwtjes in handen. Tot slot zijn op 3 november de leerling-kok kookwedstrijden van de Tilburgse hotelschool De Rooi Pannen. De leerlingen koken ook op de andere dagen. Nieuw is dat dagelijks zestig prominenten uit de horeca worden uitgenodigd om hun gerechten te proeven.

Andere items uit het randprogramma zijn de uitreiking van de NCK Uncle Ben’s Ring aan mensen die zich verdienstelijk maken in de horeca en de Innovatieprijs op het gebied van tafelaankleding en de presentatie van gerechten. Al zijn de grote bierbrouwerijen niet present, voor bierliefhebbers is het zeker interessant om te komen proeven van merken als Olm, Gulpener, Alken Maes en het speciaalbier van een stuk of twaalf ambachtelijke brouwerijtjes uit België. De Horeca Vakbeurs Brabant is alleen bedoeld voor professionals in de horeca. Maar voorregistratie, zoals bij verschillende andere horecabeurzen, is niet nodig. Wie geen relatiekaart van een leverancier heeft, betaalt €17,50 aan de kassa. De openingstijden zijn dagelijks van 14.00 tot 22.00 uur.Voor informatie: De Druiventros, Berkel-Enschot. Tel. (013) 533 91 15

Reageer op dit artikel