artikel

Koolraap in sinaasappelsaus

Horeca

Ingrediënten:750g koolraap zout 1 eetlepel boter 2dl water Voor de saus 2dl sinaasappelsap schil van 1 sinaasappel 5cm gemberwortel 1 eetlepel maïzena 1 eetlepel honing 10g koude boter Bereiding:Snijd de koolraap in 1-2 centimeter dikke plakken, schil ze en snijd de plakken in dobbelsteentjes. Breng in een pan het water met zout en boter aan […]

Ingrediënten:
750g koolraap
zout
1 eetlepel boter
2dl water
Voor de saus
2dl sinaasappelsap
schil van 1 sinaasappel
5cm gemberwortel
1 eetlepel maïzena
1 eetlepel honing
10g koude boter

Bereiding:
Snijd de koolraap in 1-2 centimeter dikke plakken, schil ze en snijd de plakken in dobbelsteentjes. Breng in een pan het water met zout en boter aan de kook en voeg de koolraap toe. Roer alles goed om. Leg een deksel op de pan, draai de hittebron wat lager en stoof de koolraap gaar in 15-20 minuten. Schil het stukje gemberwortel en snijdt deze in plakjes. Roer in een kopje de maïzena met wat sinaasappelsap tot een papje.
Breng de rest van het sinaasappelsap met de schil en de gember langzaam aan de kook. Draai dan de hittebon laag en laat het sap 10 minuten trekken. Verwijder dan de schil en de gember en bind de saus met het maïzenapapje. Haal de pan van de hittebron en klop de honing en de boter (in stukjes) erdoor. Giet de koolraap af, laat deze even uitlekken en doe de koolraap in een schaal. Giet de sinaasappelsaus over de koolraap.

Reageer op dit artikel