artikel

Koolraapstamppot met rauwe andijvie

Horeca

Ingrediënten :350 g aardappelen1 koolraap (of ongeveer 350 g in blokjes gesneden) 75 g magere gerookte spekblokjes 1 kleine ui ongeveer 75 g champignons 200 g gesneden andijvie ongeveer ½ dl melk zout peper nootmuskaat eventueel mosterd Bereiding:Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Snij de koolraap in plakken en schil ze. Was de […]

Ingrediënten :350 g aardappelen
1 koolraap (of ongeveer 350 g in blokjes gesneden)
75 g magere gerookte spekblokjes
1 kleine ui
ongeveer 75 g champignons
200 g gesneden andijvie
ongeveer ½ dl melk
zout
peper
nootmuskaat
eventueel mosterd

Bereiding:
Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Snij de koolraap in plakken en schil ze. Was de plakken en snij ze in blokjes. Kook de aardappelen samen met de koolraap in weinig water met een snufje zout in ongeveer 20 minuten gaar. Laat de blokjes spek in een koekenpan uitbakken. Pel en snipper de ui. Snij de champignons in plakjes. Bak de ui en champignons ongeveer 5 minuten met de spekblokjes mee. Giet de aardappelen met de koolraap af en stamp ze fijn. Roer de melk erdoor tot een smeuïge stamppot ontstaat. Schep de andijvie en het spekmengsel door de stamppot en breng deze op smaak met peper, zout, nootmuskaat en eventueel mosterd.

Reageer op dit artikel