artikel

Koolvis met kerrie

Horeca

Ingrediënten:800 g koolvisfilet1 ui0.5 teentje knoflook3 tomaten1 appel (Boskoop)1 dl wijn (wit/droog)10 dl visfumet100 g boter (bakboter)0.5 dl room250 g rijst2 takjes tijm1 blaadje laurier0.5 bosje peterselie1 theelepel kerriepoederpeperzout Bereiding:De koolvisfilets kruiden met zout, peper en kerrie.De filets in licht gebruinde boter stoven en de gesnipperde ui en de look toevoegen. Overgieten met de witte […]

Ingrediënten:
800 g koolvisfilet
1 ui
0.5 teentje knoflook
3 tomaten
1 appel (Boskoop)
1 dl wijn (wit/droog)
10 dl visfumet
100 g boter (bakboter)
0.5 dl room
250 g rijst
2 takjes tijm
1 blaadje laurier
0.5 bosje peterselie
1 theelepel kerriepoeder
peper
zout

Bereiding:
De koolvisfilets kruiden met zout, peper en kerrie.
De filets in licht gebruinde boter stoven en de gesnipperde ui en de look toevoegen. Overgieten met de witte wijn en de visfumet en het kruidentuiltje erbij doen.De schotel afdekken met aluminiumfolie en 10 minuten in een voorverwarmde oven plaatsen (180 graden).De vis uit de bakschotel halen en het bakvocht inkoken.
De stukgesneden tomaat en de gehakte appel toevoegen evenals de room. Dit alles eventjes inkoken. Opdienen met rijst of aardappelpuree.