artikel

Koolvissoep onder korst

Horeca

Ingrediënten:200 g koolvisfilet 20 mosselen 1/2 l gevogeltebouillon 50 g wortel en prei 100 g oesterzwammen 20 g gehakte tuinkruiden (koriander, basilicum, bladpeterselie, kervel …) olijfolie 4 vellen bladerdeeg peper en zout Voor de mosselen:1 eetlepel droge witte wijn fijngesnipperde selder en ui tijm laurier Bereiding:Kook de mosselen gaar in de witte wijn, versnipperde selder […]

Ingrediënten:
200 g koolvisfilet
20 mosselen
1/2 l gevogeltebouillon
50 g wortel en prei
100 g oesterzwammen
20 g gehakte tuinkruiden (koriander, basilicum, bladpeterselie, kervel …)
olijfolie
4 vellen bladerdeeg
peper en zout

Voor de mosselen:
1 eetlepel droge witte wijn
fijngesnipperde selder en ui
tijm
laurier

Bereiding:
Kook de mosselen gaar in de witte wijn, versnipperde selder en ui, tijm, laurier en wat peper. Haal de mosselen uit de schelp en zeef het kookvocht. Snij de koolvisfilet in dobbelstenen, pocheer ze gaar (2 minuten) in de gevogeltebouillon en zeef het kookvocht. Snij de wortel en prei in fijne dobbelsteentjes en stoof ze aan in olijfolie, giet het gezeefde kookvocht van de koolvis en de mosselen erbij en laat 2 minuten sudderen. Snij de oesterzwammen in fijne reepjes, bak ze krokant in olijfolie en kruid met peper en zout. Verdeel de koolvis, mosselen, groenten, oesterzwammen en het kookvocht over de soepkommen.
Strijk het bladerdeeg in met eigeel en span dit over de soeptassen. Snij het overtollige deeg met een mes weg, druk de bladerdeeg goed aan tegen de soeptassen zodat ze goed afgesloten zijn om invallen van het deeg te voorkomen en plaats ze 10 minuten in een oven van 180°C. Dien de koolvissoep in korst op en snij pas aan tafel met een klein mesje het korstje los zodat de heerlijke geuren van de soep vrijkomen voor je tafelgenoten.

Reageer op dit artikel