artikel

Onderzoek VN-contracten Compass

Horeca

Het Britse cateringconcern Compass heeft een advocatenkantoor opdracht gegeven onderzoek te doen naar de procedures rond het verkrijgen van contracten met de Verenigde Naties. De topman van de betreffende divisie van het concern, Peter Harris, is hangende het onderzoek geschorst. Dat heeft Compass bekendgemaakt.

De mededelingen veroorzaakten een daling van de beurskoers van het bedrijf met 5 procent. Daarmee was het verreweg de grootste verliezer in de FTSE-index van honderd aandelen op de Londense beurs.

Volgens Britse media gaat het om een driejarig contract van 60 miljoen dollar voor het leveren van voedsel en water aan de vredesmacht in Liberia. De VN zouden opheldering hebben gevraagd over de manier waarop Compass in bezit is gekomen over vertrouwelijke informatie over het contract.

Terug naar nieuwsoverzicht

Reageer op dit artikel