artikel

Pluck den Dagh, Breda

Horeca

Fonduerestaurant De Walliser Stube van de familie Kanters was tientallen jaren een begrip in Breda. In dit pand op de Grote Markt is nu Pluck den Dagh te vinden. Gert-Jan Nijland (l) en compagnon Charles Rangé kozen voor de brasserieformule.

Enkele klassiekers heeft Charles Rangé meegenomen van restaurant De Rode Haan uit Tilburg, waarvan hij 23 jaar eigenaar was. ‘Oriental bijvoorbeeld is een oosterse combinatie van vlees en vis. En Sailor’s Dream is ook een mooi, maar wel prijzig gerecht. Met een hele kreeft, langoustines en grote garnalen op een bedje van tagliatelli’, licht Gert-Jan Nijland toe. Verantwoordelijk hiervoor is kok Roel de Feber. De uitbaters werken zelf in de bediening. ‘We staan voor vriendelijkheid en gastvrijheid. De gast moet zich bij ons thuisvoelen.’

Grote Markt 44. Tel. (076) 521 09 29. Capaciteit: 55 zitplaatsen; terras 24. Prijsindicatie: biertje €1,70; driegangenmenu €17,50; Sailor’s Dream €31,-. Dagelijks geopend vanaf 11.00 uur. Keuken sluit 22.00 uur. Ma gesloten.