artikel

Pompoenrecepten

Horeca

Pompoen – AppelmuffinsBenodigdheden: Voor de streusel topping: 3 eetlepels bloem, ¼ cup suiker, ½ theelepel kaneel, 2 eetlepels koude boter. Voor de muffins: 2 ½ cups bloem, 2 cups suiker, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel gember, ½ theelepel gemalen kruidnagel, ½ theelepel nootmuskaat, 1 theelepel baksoda, 2 eieren, licht geklutst, 1 cup pompoenpuree, ½ cup […]

Pompoen – AppelmuffinsBenodigdheden:
Voor de streusel topping:
3 eetlepels bloem, ¼ cup suiker, ½ theelepel kaneel, 2 eetlepels koude boter.
Voor de muffins:
2 ½ cups bloem, 2 cups suiker, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel gember, ½ theelepel gemalen kruidnagel, ½ theelepel nootmuskaat, 1 theelepel baksoda, 2 eieren, licht geklutst, 1 cup pompoenpuree, ½ cup plantaardige olie, 2 cups appels, geschild en in kleine blokjes gesneden.

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175ºC. Vet de muffinvormpjes in.
Topping: Meng de meel met de suiker en kaneel in een kleine schaal. Snijd de boter erin fijn, en verwerk het geheel tot een kruimeldeeg.
Muffins: Meng meel, suiker, specerijen, baksoda en zout in een grote schaal. Meng in een andere schaal de eieren, pompoenpuree en olie. Voeg toe aan de droge ingrediënten tot alles net is bevochtigd. Roer de appels erdoor. Vul de muffinvormpjes voor 2/3 deel. Strooi er 1 ½ theelepel van de topping over. Bak de muffins 35 – 40 minuten of tot een prikker er schoon uitkomt. Uit de vorm halen en af laten koelen.

Pompoenbrood

Benodigdheden:
300 gram suiker, 1 eetlepel olie, 3 eieren, 1 eetlepel geschaafde walnoten, 300 ons bloem, 200 gram geschaafde pompoen, 1/2 theelepel zout, 1 liter spa, bakpoeder, 1 theelepel gemalen kruidnagels, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel nootmuskaat. Een grote ronde gietijzeren braadpan. gemberpoeder

Bereidingswijze:
Meng eieren, bloem, eieren en suiker met de kruiden goed door elkaar, voeg dan al roerende de spa erdoor tot er een stevig deeg ontstaat. Doe alles in een goed ingevette braadpan, sluit de de pan goed af, en zet de braadpan in een voorverwarmde oven op 300 graden. Het pompoenbrood goed laten afkoelen. Serveer het pompoenbrood met plakjes belegen Goudse kaas.

Pompoenjam
Benodigdehden:
50 gr pompoenvlees, geraspte schil van 1 citroen, sap van 1 citroen, 1/2 theelepel kaneel, 150 – 175 gr rietsuiker, 2 of 3 in heet water met soda schoongespoelde potjes.

Bereidingswijze:
Kook de in stukjes gesneden pompoen met de geraspte citroenschil in weinig water gaar. Voeg kaneel, citroensap en suiker toe.Breng voorzichtig aan de kook en laat op een klein pitje indikken totdat een druppel op een koud schoteltje gelijk stolt.Nu is de jam klaar en kan in de potjes, gelijk de deksels erop en even 5 minuten op de kop laten staan. Lekker op een boterham maar ook bij een toetje of bij een stukje vlees.

Reageer op dit artikel