artikel

Rotterdamse burgemeester opent zorghotel

Horeca

Burgemeester Opstelten van Rotterdam opent vrijdagmiddag Grand Hotel Philadelphia. In het hotel, een initiatief van de Stichting Philadelphia Zorg, volgen jongeren met een licht verstandelijke beperking een individueel leer- en werktraject onder leiding van een professioneel horecateam.

Het voormalige scheepvaartkantoor van de firma KDS heeft plaatsgemaakt voor een viersterrenhotel met twintig kamers, een grand-café, een restaurant, een bakkerij en een take away.

Tijdens het leertraject werken de jongeren in de keuken, bakkerij, wasserij, huishouding, bediening of bij de receptie. Na het behalen van een certificaat moet de toegang tot een baan op de reguliere arbeidsmarkt gemakkelijker zijn.

Terug naar nieuwsoverzicht

Reageer op dit artikel