artikel

Sligro wint verloren omzet terug

Horeca

Sligro handhaaft zijn winstprognose voor dit jaar. De onderneming rekent er nog steeds op dat de resultaten zich in het tweede halfjaar op dezelfde manier ontwikkelen als in de eerste zes maanden. Dat meldde het groothandels- en supermarktbedrijf.

In de eerste helft van 2005 daalde de nettowinst 8 procent. Aangezien de onderneming in de tweede helft van vorig jaar een boekwinst van 5,9 miljoen euro rapporteerde en deze in het huidige tweede halfjaar niet terugkomt, verwacht Sligro dat de nettowinst dit jaar circa 10 procent lager uitpakt.

Sligro gaf eerder dit jaar een winstwaarschuwing, omdat grote klant Compass Group Nederland was weggelopen. Inmiddels heeft Sligro dat opgevangen door een nieuwe klant aan zich te binden. ‘Die verloren omzet komt nu geleidelijk terug’, aldus financieel directeur Huub van Rozendaal.

Het tweede halfjaar staat vooral in het teken van de integratie van de vorig jaar overgenomen voedingsgroothandel Ven. Van Rozendaal verwacht dat de samenvoeging afgerond is, voordat de belangrijke kerstperiode aanbreekt.

De onderneming uit Veghel heeft nog altijd last van de moeilijke marktomstandigheden. Daar komt nog bij dat de omzet in de zomermaanden tegenviel door het slechte weer. Sligro levert onder meer aan de horeca in de kustgebieden en heeft supermarkten op verschillende campings in het land.

Terug naar nieuwsoverzicht