artikel

Toekomst cateraar Gate Gourmet weer hoopvol

Horeca

Vliegtuigcateraar Gate Gourmet is dicht bij een contract met vliegmaatschappij British Airways (BA). Daarmee lijkt de noodlijdende cateraar wat lucht te krijgen. Gate Gourmet was enkele maanden hevig in conflict met vakbonden over het ontslaan van personeel.

Volgens bronnen bij het overleg tussen Gate Gourmet en BA gaat het om een contract van ruim 210 miljoen euro, waarbij BA vliegtuigmaaltijden afneemt van Gate Gourmet. Zeer waarschijnlijk zetten de betrokken partijen binnen enkele weken hun handtekening onder het contract. Verder zijn Gate Gourmet en BA akkoord over een vervolgcontract tot 2010, aldus de bron.

Dat meldt Reuters. De Transport & General Workers Union (T&G), die met Gate Gourmet een sociaal akkoord bereikte over het afvloeien van personeel, zegt zich flink zorgen te hebben gemaakt over de deal. T&G vreesde dat het afketsen van de overeenkomst rampzalige gevolgen zou hebben voor Gate Gourmet. BA neemt dagelijks 80.000 maaltijden af van de Amerikaanse cateraar Gate Gourmet.

Een woordvoerder van Gate Gourmet wil niet reageren op de aanstaande overeenkomst. Personeel van BA toonde zich afgelopen zomer solidair met personeel van Gate Gourmet door te staken. De staking zorgde voor een enorme verkeerschaos op het drukke vliegveld Heathrow nabij Londen.

Terug naar nieuwsoverzicht

Reageer op dit artikel