artikel

Veneca Award 2005 voor minister Dekker

Horeca

Minister Sybilla Dekker van VROM heeft de Veneca Award 2005 ontvangen. Zij ontving de onderscheiding tijdens een galadiner in de Haagse Ridderzaal uit handen van Hans Rijnierse, voorzitter van de Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties (Veneca) en cateraar Sodexho.

De politica dankt haar uitverkiezing vooral aan haar inzet op het gebied van vrouwenemancipatie, een belangrijk issue in de branche omdat driekwart van de cateringmedewerkers vrouw is.

Bovendien steunde zij de cateringorganisaties in één van haar vorige functies bij het vinden van maatwerkoplossingen voor parttime contracten, een in de branche veel gebruikte arbeidsovereenkomst.

De uitverkiezing van minister Dekker is extra bijzonder, omdat zij al jaren deelnemer is aan het galadiner. Haar echtgenoot Constant van Gestel – die zes maanden geleden overleed – was adviseur van de Veneca, die dit jaar het twintigjarig bestaan viert.

Terug naar nieuwsoverzicht

Reageer op dit artikel