artikel

Vissticks

Horeca

Ingrediënten:500 g kabeljauwfilet (ook verkrijgbaar in de diepvries)2 eieren 100 g bloem 1 pakje (150 g) kruidenpaneermeel 50 g boter Bereiding:Spoel de kabeljauwfilets af onder de koude kraan en dep ze droog met keukenpapier. Snijd de kabeljauwfilet in repen van ca. 2 cm dikte en 8 cm lengte. Breek de eieren in een bakje, gooi […]

Ingrediënten:
500 g kabeljauwfilet (ook verkrijgbaar in de diepvries)
2 eieren
100 g bloem
1 pakje (150 g) kruidenpaneermeel
50 g boter

Bereiding:
Spoel de kabeljauwfilets af onder de koude kraan en dep ze droog met keukenpapier. Snijd de kabeljauwfilet in repen van ca. 2 cm dikte en 8 cm lengte. Breek de eieren in een bakje, gooi de schalen weg en klop de eieren los met een vork. Strooi de bloem in een diep bord. Strooi het kruidenpaneermeel in een ander diep bord. Rol de kabeljauwrepen door de bloem. Doop ze dan in het losgeklopte ei en rol ze daarna door het paneermeel, druk ze goed aan want ze moeten helemaal met paneermeel bedekt zijn.
Smelt de boter in een koekenpan. Wacht tot de boter een beetje bruin begint te worden. Leg de vissticks in de pan en bak ze aan alle kanten bruin. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
Lekker met frietjes en appelmoes

Reageer op dit artikel