artikel

Zalm op Oosterse wijze

Horeca

Ingreidiënten:500 gram zalmfilet4 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie250 gram haricots-verts of sperziebonen2 teentjes knoflook25 gram verse gemberwortel of 2 eetlepels gembersnippers1 rode Spaanse peper1 blikje ananasstukjes2 eetlepels oestersaus150 gram taugé100 gram ongezouten cashewnoten Bereiding:Spoel de zalmfilet af onder koud stromend water en dep deze droog. Snijd de zalmfilet in blokjes of reepjes. Maak de haricots-verts schoon, […]

Ingreidiënten:
500 gram zalmfilet
4 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie
250 gram haricots-verts of sperziebonen
2 teentjes knoflook
25 gram verse gemberwortel of 2 eetlepels gembersnippers
1 rode Spaanse peper
1 blikje ananasstukjes
2 eetlepels oestersaus
150 gram taugé
100 gram ongezouten cashewnoten

Bereiding:
Spoel de zalmfilet af onder koud stromend water en dep deze droog. Snijd de zalmfilet in blokjes of reepjes. Maak de haricots-verts schoon, halveer ze en kook ze 2 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over. Schil en rasp de gemberwortel. Halveer de Spaanse peper, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak hierin de zalm 3 minuten. Schep de vis uit de pan en houd deze even warm. Fruit in het bakvet de geperste teentjes knoflook en de gemberwortel. Schep de Spaanse peper, de haricots-verts, de ananasstukjes en de oestersaus erdoor en roerbak 3 minuten. Voeg de zalm en taugé toe en warm alles goed door. Strooi de cashewnoten vóór het serveren over het gerecht. Lekker met pandanrijst of gele rijst.

Reageer op dit artikel