artikel

Zalmcrostini met tomaat

Horeca

Ingrediënten:200 g gerookte zalm1 bakje kerstomaatjes (250 g)4 eetlepels olijfolie extra vierge2 eetlepels Italiaanse kruiden (vers of diepvries van Darégal)zout, peper½ citroen1 theelepel geraspte mierikswortel (potje) of Zaanse mosterd1 meergranen stokbrood Bereiding:Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Halveer de tomaatjes in de lengte en leg ze met de snijkant naar boven in een […]

Ingrediënten:
200 g gerookte zalm
1 bakje kerstomaatjes (250 g)
4 eetlepels olijfolie extra vierge
2 eetlepels Italiaanse kruiden (vers of diepvries van Darégal)
zout, peper½
citroen
1 theelepel geraspte mierikswortel (potje) of Zaanse mosterd
1 meergranen stokbrood

Bereiding:
Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Halveer de tomaatjes in de lengte en leg ze met de snijkant naar boven in een bakblik of lage ovenschaal. Sprenkel en strooi er 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel Italiaanse kruiden en zout en peper over. Schuif de tomaatjes ca. 10 cm onder de hete grill en laat ze in ca. 3-4 minuten heet worden. Laat ze afkoelen tot lauwwarm. Snijd intussen de zalm in kleine blokjes. Rasp boven een kommetje 1 theelepel gele schil van de citroen en knijp er ½ eetlepel citroensap boven uit. Klop er 2 eetlepels olijfolie met de rest van de Italiaanse kruiden, de geraspte mierikswortel en zout en peper naar smaak door. Schep vervolgens de stukjes zalm erdoor. Snijd het stokbrood schuin in plakken van ca. 2 cm dik en rooster ze onder de grill mooi goudbruin. Schep de zalmsalade op de crostini en leg er 2 halve tomaatjes op. Leg de crostini op een schaal.

Reageer op dit artikel