artikel

Zalmfilet in bladerdeeg

Horeca

Ingrediënten:4 zalmfilets van 125 g8 plakjes (roomboter)bladerdeeg2 stengels bleekselderij2 bosuitjes½ citroen125 ml crème fraîchezout, versgemalen peper Bereiding:Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Rol 4 plakjes deeg wat uit, zodat ze rondom een centimeter groter worden. Snijd de bleekselderij in blokjes en de bosuitjes in ringetjes. Boen de citroen schoon […]

Ingrediënten:
4 zalmfilets van 125 g
8 plakjes (roomboter)bladerdeeg
2 stengels bleekselderij
2 bosuitjes½
citroen
125 ml crème fraîche
zout, versgemalen peper

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Rol 4 plakjes deeg wat uit, zodat ze rondom een centimeter groter worden. Snijd de bleekselderij in blokjes en de bosuitjes in ringetjes. Boen de citroen schoon en rasp er 1 eetlepel gele schil af. Pers de citroen uit. Roer de uitjes, de bleekselderij en de geraspte citroenschil door de crème fraîche en voeg zout en peper naar smaak toe. Leg de niet uitgerolde plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk het crème fraîchemengsel erover uit. Laat een centimeter langs de rand vrij. Wrijf de zalmfilets in met citroensap, zout en peper en leg ze op de crème fraîche. Dek ze af met de grotere plakjes bladerdeeg. Maak de randen vochtig met wat water en druk ze goed dicht. Bak de pakketjes in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.

TIP:
Vervang de crème fraîche door zure room of Griekse yoghurt

Reageer op dit artikel