artikel

Appelspeculaassouffleetjes

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen: 1 citroen 500 gram Cox’s Orange 2 eetlepels diksap appel 1 eiwit 2 eieren 30 gram witte basterdsuiker 40 gram zelfrijzend bakmeel 1 eetlepel maïzena 50 gram speculaasbrokken, verbrokkeld Voorbereiding:Citroen schoonboenen en helft van schil fijn raspen. Helft van citroen uitpersen. Appels schillen en in stukjes snijden. In pan met dikke […]

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 citroen
  • 500 gram Cox’s Orange
  • 2 eetlepels diksap appel
  • 1 eiwit
  • 2 eieren
  • 30 gram witte basterdsuiker
  • 40 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 eetlepel maïzena
  • 50 gram speculaasbrokken, verbrokkeld

Voorbereiding:
Citroen schoonboenen en helft van schil fijn raspen. Helft van citroen uitpersen. Appels schillen en in stukjes snijden. In pan met dikke bodem appel met diksap, 2 eetlepels water en citroenrasp in 10 minuten zachtjes tot moes koken. Citroensap erdoor roeren en moes laten afkoelen.

Bereidingswijze:
Oven voorverwarmen op 200 graden Celsius. in vetvrije kom eiwit met mespunt zout met mixer tot pieken stijfkloppen. Eieren en basterdsuiker met mixer tot schuimige massa kloppen. Bakmeel en maïzena luchtig erdoor spatelen. Appelmoes, speculaas en eiwitschuim luchtig door meelmengsel scheppen.

Soufflébeslag over vormpjes verdelen en bovenkant gladstrijken. Vormpjes in midden van oven zetten en souffleetjes 25-30 minuten bakken tot ze goudbruin en mooi gerezen zijn. Tussentijds ovendeur niet openen, om inzakken te voorkomen. Souffleetjes direct uit oven serveren.