artikel

Bijzondere kinderkerstmenu’s

Horeca

Over smaak valt niet te twisten. Maar ’t is nu eenmaal wel een feit dat ouders en kinderen culinair niet altijd op één lijn liggen. Dat hoeft overigens geen probleem te zijn. Zelfs niet tijdens de komende feestdagen. Dé oplossing hiervoor: serveer uw jongste gasten hun eigen kinderkerstmenu. Dan is het feest voor zowel de ouders als de kinderen. Zorg ervoor dat u veel reclame maakt voor dit speciale menu. Adverteer er bijvoorbeeld eens mee op de prikborden van scholen. In de hal en op het schoolplein staan iedere dag weer veel potentiële gasten op hun kinderen te wachten. Ideeën voor kinderkerstmenu’s download u hieronder.

Rösti met kip/kalkoenreepjes en groenten
Ingrediënten voor 4 personen:

 • 4 eetlepels doperwten
 • 250 gram kip- of kalkoenfilet
 • 200 gram cherrytomaatjes
 • zout en versmalen peper
 • 8 röstirondjes
 • 6 eetlepels maïskorrels
 • 20 gram boter
 • aluminiumfolie
 • 4 satéprikkers

Voorbereiding:
Snijd de kipfilet in reepjes en bestrooi ze met zout en peper. Snijd de tomaatjes doormidden. Bestrooi ze met een beetje zout.

Bereidingswijze:
Leg de röstirodnjes naast elkaar in de hete oven. Doe de doperwten en maïskorrels in een steelpannetje en giet er een heel klein beetje water bij. Genoeg om de groente in te verwarmen. Verhit de boter in een koekenpan en bak de kipreepjes ongeveer 10 minuten. Schpe de kipreepjes tijdens het bakken om. Schep de warme dowerwten en maïskorrels met een schuimspaan uit het pannetje en roer ze door de kipreepjes.

Leg op ieder bord gare röstirondjes. Schep de kipreepjes en de groenten op de rösti. Leg een rösti bovenop de kipreepjes. Prik op de rösti-torentjes de kleine tomaatjes met een satéprikker.

Kipfilet met spek
Ingrediënten voor 4 personen:

 • 2 perssinaasappels
 • 4 enkele kipfilets
 • 3/4 l kippenbouillon
 • 8 plakjes ontbijtspek
 • 20 gram boter

Voorbereiding:
Pers de sinaasappels uit. Giet het sap door een zeef in een kom.

Bereidingswijze:
Breng de kippenbouillon aan de kookl. Leg de kipfilets in de bouillon. Wacht tot de bouillon gaat koken en temper dan de hittebron. Laat de kipfilets ongeveer 30 minuten in de bouillon liggen die tegen de kook aan wordt gehouden.

Schep de filets uit de bouillon. Snijd de filets dwars doormidden. Wikkel de 8 stukken filet in een plakje spek en steek die vast met een prikker. Smelt de boter in een koekenpan. Leg de omwikkelde filets in de koekenpan en bak het spek op een vrij laag vuur knapperig. Draai de filets regelmatig om.

Schep de filets uit de pan. Roer met een pollepel de aanzetsels los van de bodem van de kokenpan. Giet het sinaasappelsap in de koekenpan en verwarm het. Giet deze sinaasappeljus over de kipfilet.

Serveer met ovenfrites, mayonaise en ketchup.

Flensjes met vanille-ijs en chocoladesaus
Ingrediënten voor 4 personen:

 • 75 gram bloem
 • snufje zout
 • 250 ml melk
 • 1 ei
 • boter
 • 8 bokken vanille-ijs
 • 2 eetlepels cacaopoeder
 • 3 theelepels maïzena
 • 60 gram suiker
 • 1/2 liter melk
 • 1 zakje vanillesuiker

Bereiden van de chocoladesaus:
Roer de cacaopoeder, de maïzena en de suiker door elkaar. Breng in een steelpan de melk met de vanillesuiker aan de kook. Roer het cacaopoedermengsel door de melk en laat enkele minuten zachtjes koken. Giet de dik geworden saus in een kom en laat afkoelen. Roer de saus tijdens het afkoelen af en toe om.

Bak ondertussen flensjes met de hierboven beschreven ingrediënten. Schep op elk flensje vlak voor het opdienen een bolletje ijs. Klap de flensjes dubbel. Leg op elk bord twee van die met ijsgevulde flensjes en schep de chocoladesaus eroverheen. Bestrooi de flensjes met wat gerapste chocolade of chocoladehagelslag. Schenk er vervolgens de chocoladesaus over.

Reageer op dit artikel