artikel

Cateraar na ontvoering nog bedreigd

Horeca

Cateraar Claudia Melchers, eigenaresse van het Amsterdamse cateringbedrijf CMC, is na de beëindiging van haar ontvoering nog constant bedreigd door hoofdverdachte Izaan M.. Hij bedreigde haar en haar familie via e-mails als ze niet met geld over de brug zou komen.

Dat maakte persofficier H. Festen van het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam vrijdag 4 november bekend tijdens een persconferentie. In de media verschenen eerder al berichten dat Izaan M. en Melchers een ‘deal’ hadden gesloten en nog e-mailverkeer hadden nadat zij was vrijgelaten. Het OM kon dit niet eerder bevestigen omdat na de arrestatie van Izaan M. het e-mailcontact uit veiligheidsoverwegingen nog een week lang in de gaten is gehouden.

Volgens het OM is Melchers door haar ontvoerders vrijgelaten onder voorwaarde dat zij tegemoet zou komen aan hun eisen. Zij zou na haar vrijlating 5 miljoen euro betalen in plaats van de officiële losgeldeis van 300 kilo cocaïne. De afspraak was dat Melchers een voorschot van 60.000 euro cash zou betalen, de rest via de bank.

Na haar vrijlating communiceerde Melchers via afgeschermd e-mailcontact met Izaan M., dat door de politie werd bekeken. Als ze niet tegemoet zou komen aan de afspraken zou dat ernstige gevolgen hebben voor haar en haar familie. Om er zeker van te zijn dat Melchers veillig zou zijn, is het e-mailverkeer tot na de arrestatie van Izaan M. nog een week in de gaten gehouden. Maar er werden geen e-mailtjes meer verstuurd. In de ontvoeringszaak zitten volgens het OM vijf mensen vast, van wie één in Brazilië.

Terug naar nieuwsoverzicht

Reageer op dit artikel