artikel

Crostini met komkommer en paling

Horeca

Ingrediënten200 g gerookte paling1 (bake-off) stokbrood1 komkommer1 bosuitje, in dunne ringetjes1 eetlepel verse dille, fijngehakt + kleine toefjes voor garneringversgemalen zwarte pepersap van 1 limoen(Japanse) sojasaus BereidingVerwarm de ovengrill voor. Snijd het stokbrood schuin in 12-15 lange, dunne plakken, leg ze op een bakplaat en rooster ze onder de hete grill in enkele minuten aan […]

Ingrediënten
200 g gerookte paling
1 (bake-off) stokbrood
1 komkommer
1 bosuitje, in dunne ringetjes
1 eetlepel verse dille, fijngehakt + kleine toefjes voor garnering
versgemalen zwarte peper
sap van 1 limoen
(Japanse) sojasaus

Bereiding
Verwarm de ovengrill voor. Snijd het stokbrood schuin in 12-15 lange, dunne plakken, leg ze op een bakplaat en rooster ze onder de hete grill in enkele minuten aan beide kanten goudbruin.
Schil de komkommer en schaaf er met de kaasschaaf 12-15 lange slierten van ongeveer 4 cm breed af. Leg de slierten op een laag keukenpapier en dep ze droog.
Snijd de paling schuin in reepjes van ongeveer 1 cm breed en meng ze in een kom met de uiringetjes, dille, peper naar smaak en 1 eetlepel limoensap.
Vouw de komkommerslierten losjes dubbel en leg ze op de crostini. Verdeel de palingsalade erover en druppel er nog wat limoensap en sojasaus over. Garneer met toefjes dille.

Reageer op dit artikel