artikel

Espressofabriek, Amsterdam

Horeca

In een deel van de oude Westergasfabriek opende Rick Woertman Espressofabriek. Een espressobar waar o.a. ristretto, espresso, cappuccino en caffè latte te bestellen zijn. De koffiebonen uit Brazilië en Panama worden geleverd door de Golden Coffeebox.

De authentieke ambiance van het monumentale pand uit 1800 is zoveel mogelijk in de oude staat gelaten, maar de inrichting van Espressofabriek is strak met veel roestvrijstaal. De muren zijn van schoolbordverf voorzien. Daar staan alle koffiesoorten, sappen, broodjes, huisgemaakte appeltaarten en zoetigheden opgekalkt. Op enkele wanden mogen kinderen met krijtjes tekenen. De broodjes voor de kleine gasten zijn belegd met hagelslag, biologische pasta en jam. Op de begane grond mag niet gerookt worden, wel op de vide. Het terras, met zes grote picknickbanken en vier schommelstoelen, kijkt uit op het Westerpark. Eigenaar Rick Woertman liep al langer rond met het idee voor Espressofabriek, z’n eerste eigen zaak. ,,Maar nu pas kwam de perfecte locatie vrij’’, zegt hij. Hiervoor runde Woertman in Amsterdam een kunstenaarsvereniging met sociëteit, daarvoor bioscoop Het Ketelhuis.

Gosschalklaan 7. Tel. (020) 486 21 06. www.espressofabriek.nl. Capaciteit: 20 zitplaatsen; boven 22; terras 40. Prijsindicatie: koffie €1,80 tot €3,60; broodjes vanaf €4,40; kinderbroodjes €2,40. Dagelijks geopend van 10.00-20.00 uur.

Reageer op dit artikel