artikel

Gebakken peren met hazelnootkaramel

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen: 1 citroen 4 Gieser Wildeman 50 gram boter 75 gram suiker halve theelepel kardemom halve theelepel gemberpoeder 75 gram gepelde hazelnoten Bereidingswijze:Citroen schoonboenen en van helft van schil met citrustrekker (zesteur) dunne reepjes trekken. Helft van citroen uitpersen. Peren schillen, elk in 8 parten snijden en klokhuis verwijderen. Bedruppelen met 2 […]

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 citroen
  • 4 Gieser Wildeman
  • 50 gram boter
  • 75 gram suiker
  • halve theelepel kardemom
  • halve theelepel gemberpoeder
  • 75 gram gepelde hazelnoten

Bereidingswijze:
Citroen schoonboenen en van helft van schil met citrustrekker (zesteur) dunne reepjes trekken. Helft van citroen uitpersen.

Peren schillen, elk in 8 parten snijden en klokhuis verwijderen. Bedruppelen met 2 eetlepels citroensap. In grote koekenpan met antiaanbaklaag 25 gram boter smelten. Peerpartjes in boter leggen en 1 eetlepel suiker, kardemom- en gemberpoeder erover strooien. Peren 10 minuten op laag vuur bakken, af en toe omschudden.

Hazelnoten fijnhakken en in pan met dikke bodem in rest van boter lichtbruin bakken. Rest van suiker en 1 eetlepel water toevoegen. Suiker zonder roeren op matig vuur laten smelten en goudbruin laten worden. Pan van vuur nemen.

Warme peren bedruppelen met 1 eetlepel citroensap. Peerpartjes verdelen en hazelnootkaramel voorzichtig erover schenken. Garneren met citroenschilletjes en direct serveren.

Reageer op dit artikel