artikel

Gerookte palingsalade met pasta en asperges

Horeca

Ingrediënten200 gram gerookte paling250 gram pasta1 l visbouillon (van tablet)1 eetlepel olijfolie2 vleestomaten3 lente-uitjes200 gram diepvries doperwtjes200 gram witte asperges (pot)1 kleine appel1 bekertje (125 ml) zure room1 ½ dl yoghurt1 eetlepel citroensappeper en zout1 eetlepel gehakte dille + enkele takjes voor de garnering BereidingKook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in de […]

Ingrediënten
200 gram gerookte paling
250 gram pasta
1 l visbouillon (van tablet)
1 eetlepel olijfolie
2 vleestomaten
3 lente-uitjes
200 gram diepvries doperwtjes
200 gram witte asperges (pot)
1 kleine appel
1 bekertje (125 ml) zure room
1 ½ dl yoghurt
1 eetlepel citroensap
peper en zout
1 eetlepel gehakte dille + enkele takjes voor de garnering

Bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in de visbouillon waaraan olijfolie is toegevoegd. Giet de pasta af en spoel deze na met koud water. Leg de vleestomaten enkele tellen in kokend water, ontvel ze en snijd het vruchtvlees in blokjes. Hak de lente-uitjes fijn en snijd het loof in smalle ringetjes. Kook de doperwtjes gaar in 5-7 minuten en giet ze af. Snijd de uitgelekte asperges in stukjes. Rasp de appel grof. Verdeel de paling in reepjes. Meng voor de dressing de zure room met de yoghurt, citroensap, peper, zout en dille. Schep alle ingrediënten luchtig door de pasta en garneer het gerecht met takjes

Reageer op dit artikel