artikel

Gevulde peren

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen: 2 grote stevige handperen 100 gram pitlozen witte druiven 2 eetlepels rozijnen 1 dl slagroom 2 eieren 2 eetlepels vloeibare honing 1 zakje vanillesuiker Bereidingswijze:Verwarm de oven voor op 200 graden Celisus. Halveer de peren overdwars, verwijder de klokhuizen en hol de peren voorzichtig uit tot ca. 1 cm van de […]

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 grote stevige handperen
  • 100 gram pitlozen witte druiven
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 dl slagroom
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 1 zakje vanillesuiker

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celisus. Halveer de peren overdwars, verwijder de klokhuizen en hol de peren voorzichtig uit tot ca. 1 cm van de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Was de druiven en halveer ze zonodig. Was de rozijnen en laat ze ca. 5 minuten in heet water wellen. Meng de stukjes peer met de druiven en de uitgelekte rozijnen. Verdeel het mengsel over de uitgeholde peerhelften.

Klop de slagroom met de eieren, honing en de vanillesuiker. Schenk het eimengsel voorzichtig over de peren en zet de bovenste peerhelften erop. Laat de gevulde peren midden in de oven in ca. 15 minuten warm worden.